Álmosdi Szüreti Mulatság Programja

szeptember 27. péntek délután 15 óra

Az Álmosdi Baráti Kör tagjai a Bocskai Étteremben előkészítik a szüreti bál vacsoráját, feldíszítik, berendezik a termet.

 

28. szombat délelőtt 9.30 óra

A szüreti felvonuláson részt vevő szekerek fogadása és feldíszítése a Bocskai Étteremnél.

 

délelőtt 10 óra

Útjára indul a szüreti felvonulás. Elől a kisbíró hintója, aztán a táncosok kocsija, majd a Baráti Kör tagjainak szekere és végül a szüret kellékeit / prés, hordó, puttony /szállító szekerek következnek. A szüreti felvonulókat lovasok kísérik végig a falu utcáin, a csomópontokon a kisbíró megállítja a menetet, kidobolja a programokat, tréfás mondókákat, a táncosok énekkel és tánccal szórakoztatják az utcán lévőket.

A Kölcsey Ferenc Emlékház udvarán rövid pihenő, a falu asszonyai megvendégelik a jelen levőket, majd tovább indulnak és a Bocskai Étteremhez visszaérve végett ér a felvonulás.

 

délután 18 óra

Nyílnak az étterem kapui, zeneszó fogadja az érkezőket, és kezdetét veszi egy hajnalig tervezett és bízva a részt vevők hangulatában egy addig is tartó szüreti mulatság. Az este folyamán felszolgálják a finom vacsorát, a Baráti kör tagjai vidám jelenetekkel szórakoztatják a közönséget, a kisbíró „szőlő tolvajokat büntet” különböző tréfás feladatokkal.

 

29. vasárnap délután 15 óra

A mulatság szervezői, a Baráti Kör tagjai a bál helyszínét, az étterem helyiségeit közösen kitakarítják, visszarendezik a következő naptól újra itt étkező gyerekek számára.

 

este 21.30 óra

A falu lakossága, a rendezvény szervezői, Baráti kör tagjai közösen az Ifjúsági Klub udvarán tábortűz mellett búcsúztatja az idei szüretet, és az őszt.

 

Tájékoztatjuk minden kedves vendégünket, a rendezvényeken megjelenteket és természetesen a falu lakosságot, hogy a múzeumokat a szüreti mulatság időtartama alatt /szeptember 27-28/ ingyenesen látogathatják!