TESTVÉRVÁROSI TALÁLKOZÓ

 

MOZGALMAS IDŐSKORÉRT EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ ÉS PREVENCIÓS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

 

Iroda: 8000 Székesfehérvár, Börgöndi út 2-4. E-mail címünk: iroda@mozgalmasidoskor.hu

Telefon: 22/379-185 Levelezési címünk: 8007 Székesfehérvár , Pf. 65.

 

Együttműködési lehetőségek

– Vásárlás, akár egyénre szabott részletfizetési lehetőséggel.

A felkínált mopedeket akár egy személyre szabott önerő-, és részletfizetési konstrukció keretein belül meg is lehet vásárolni. A vásárlásra felkínált mopedekre 1 év teljes körű garanciát vállalunk továbbá meghibásodás esetén szerviz csapatunk a helyszínen orvosolja a problémát.

– Lízing

– Alkalmi bérlés

Az intézmény részt vesz „A mozgalmas időskorért” programban, ezért logót és bannert helyezhet el honlapján, illetve szállásfoglalást rendszerében feltüntetheti az „elektromoped bérlésének” szolgáltatását. Így a vendég egyszerűen jelezheti bérlési szándékát, majd kollégánkat értesítve a megadott időpontban kiszállításra került a kiválasztott típusú moped. A moped a vendégnek többnyelvű használati útmutatóval együtt kerül átadásra, majd a vendég távozása után visszaállítjuk az eszközt.

Amit az egyesület biztosít:

Elektromoped szerviz központ Székesfehérváron, valamint országszerte ”mobil” szervízszolgáltatás is működik (meghibásodás esetén a helyszínre utazva, helyben javítjuk az eszközöket, amelyek utána azonnal használhatók is), igény esetén a szerelő előre megbeszélt időpontban havonta a helyszínen ellenőrzi az elektromopedek műszaki állapotát és szükség szerint javítja.

További opcionális szolgáltatási lehetőség

GPS-alapú nyomkövető rendszer segítségével az elektromopedek pozíciója folyamatosan figyelemmel kísérhető és ún. „zónázási” funkcióval is rendelkeznek: az előre beállított zónát elhagyva a moped leáll. Így megakadályozható az elektromopedek illetéktelen eltulajdonítása, illetve a vendégek rákényszerülnek az intézmény használati szabályainak betartására és csak az eszközök előírt területen belüli használatára.

Nem csak mobilitás „mozgat” minket

A mopedek csak egy része annak, amit kínálunk azoknak akik könnyebb életet szeretnének élni. További életminőség javító és életvitelt megkönnyítő eszközeink közül a következőket említenénk meg:

– teljes-, és részben elektromos ápolási ágyak

– elektromos és manuális kerekes székek

– rollátorok, kiegészítők.

 

Új és használt elektromos mopedek, elektromopedek és rokkant kocsik a hazai szakértőtől

Minőségi mopedek mindenkinek, aki kényelmes és mozgalmas életet szeretne élni, időskorban is.

 

Európa sok országában élvezik az elektro mopedek előnyeit, de sajnos korábban nem volt elérhető az itthoni érdeklődők számára. Cégünk Magyarországon piacvezető, megbízható és egyúttal a legbarátságosabb moped-értékesítő vállalkozás.

Termékeinket Nyugat-Európából szállítjuk. A minőség és precizitás minden egyes mopeden érezhető.

Telephelyünk és elektromoped-raktárunk Székesfehérvárott található.

Ha szeretne élőben kipróbálni egy elektromopedet, hívja a +36 – 30 / 433 – 8828 -as telefonszámunkat, és kollegánk bemutatja Önnek.

Nem kell utaznia sem, hogy megtekinthesse elektromos mopedjeinket! Idő pontegyeztetés után a saját otthonában kipróbálhat akár több típust, teljesen díjmentesen.

Elektro mopedeinkre és moped-akkumulátorainkra teljes körű garanciát vállalunk, szerviz kocsinkkal kollégáink az esetek többségében rögtön a helyszínen javítják a meghibásodott elektromos mopedeket. Hála Istennek mopedeink rendkívül megbízhatóak, így erre ritkán kerül sor.

 

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

KÉNYELMESEN IS INTÉZHETŐK

A CSALÁDTÁMOGATÁSI ÜGYEK

 

 

A Magyar Államkincstár – ügyfelei kényelmét szem előtt tartva – folyamatosan azon dolgozik, hogy megkönnyítse a különféle ügyintézések menetét. A szervezet számára is világos, hogy a családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos ügyek kiemelt fontosságúak a lakosság körében, ezért a közelmúltban kétféle kényelmi szolgáltatással is előlépett.

 

A Magyar Államkincstár ügyfelei a családtámogatási és fogyatékossági támogatás iránti kérelmüket már elektronikus úton is benyújthatják a www.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül. A kényelmi szolgáltatás azon ügyfelek részére érhető el, akik rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval.

 

A szolgáltatás révén a családok időt és költséget takaríthatnak meg, hiszen otthonuk kényelméből is indíthatják megújult felületen az anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély (GYES), gyermeknevelési támogatás (GYET) iránti kérelmüket, amely kiegészült a fogyatékossági támogatás iránti kérelemmel.

 

Lehetőség van azonban arra is, hogy az ügyfélkapus regisztrációval nem rendelkező ügyfelek 40 kisebb postahivatalon – kihelyezett ügyintézési pontokon – keresztül, elektronikus úton is beadják családtámogatási ellátással kapcsolatos kérelmeiket. A postahivatalok elérhetőségeiről a Magyar Államkincstár (www.allamkincstar.gov.hu), valamint a Magyar Posta (www.posta.hu) honlapja nyújt felvilágosítást.

Családtámogatási, illetve fogyatékossági támogatással kapcsolatos kérdésekben az ügyfelek a Magyar Államkincstár honlapján, illetve a Call Centeren keresztül – 06-30-344-0045; 06-70-460-9005; 06-20-881-9535; illetve Hajdú-Bihar megyében helyi díjjal hívható számon 06-52-500-270 – tájékozódhatnak. Személyes ügyintézés pedig továbbra is a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságain található Családtámogatási Irodáknál lehetséges, melyek elérhetőségeit szintén a Kincstár honlapja tartalmazza.

 

 

 Létrafű Agropark fiatal gazdákkal

 

Hosszas előkészítő munka után, 2013. május 26-án megnyitotta kapuit Újlétán a Létrafű Agropark. A 100 hektáros területen fiatal gazdákkal történik a gazdálkodás.

 

A Létrafű- Agrárprojekt Kft. növénytermesztési – paradicsom, jégsaláta- és állattenyésztési ágazatokon belül valósítja meg a beruházási terveket, közösen a földeket bérlő fiatal gazdákkal.

 

A kivitelező cég és a gazdák a májusi hónap végén – 2013.05.26. – vették birtokba az Agrárparkot. A megnyitón kulturális- és szabadidős programok várták a meghívottakat: lovaskocsizás, dárdahajítás, íjászat, körhinta, erdei akadálypálya, majorettek, népdalkör. Ezek mellett már üzemelt az állatsimogató rész, ahol racka, magyar szürkemarha, törpe tehén, dám szarvas, szamár, póniló és csikója várta a gyereksereget, de a felnőttek is érdeklődve vették szemügyre az egyedeket.

 

Az ütemterv következő részét képezi a Pannon Fehér anyanyúl telepítése, illetve a nyár közepén érkeznek a foglyok, fácánok, méhcsaládok és juhok. A mezőgazdasági ágazatban ritkaságszámba menő, agroturisztikai vonalat is erősíteni kívánja Oszlányi Kincső ügyvezető igazgató, aki erdélyi faházakkal kívánja bővíteni az Agrárparkot. A magtár épülete panzióként való átalakítása pályázati pénzből valósulhat meg, és a régi állattartó ház is felújítás előtt áll a Létrafű Agroparkban; ez az épület komplexum lesz az oktatási központ székhelye. A cég elkötelezett híve a magyar mezőgazdaság tanításának, ezért várják az iskolásokat, akik a helyszínen tudják tanulmányozni az agrárium egyes tevékenységeit.

 

A hátralévő munkálatokig a Létrafű- Agroprojekt Kft. munkatársai várják a látogatókat a telephelyre, ahol már most is számos látnivaló várja a vendégeket.

Rendõrkapitányság Hajdúhadház

: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 4.

: /52/ 583-400, Fax: (52) 583-402

 

LAKÁSBETÖRÉSEK MEGELŐZÉSE

 

 

Tapasztalataink szerint a napjainkban is nagy számban előforduló vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatos jogos félelmet a tulajdonosok részéről nem követi gondos védekezés.

A betörésből, lopásból keletkezett károk egy része az áldozatok könnyelműségével, felelőtlenségével magyarázható, de a bűncselekmények nagyobb része is elkerülhető lett volna megelőző, fokozott védekezéssel.

Tökéletes biztonság nincs, de vagyontárgyaink védelmének optimális biztonságát érdemes megteremtenünk, amely védelmi szint kialakításának költsége arányban áll értékeink nagyságával.

Az alábbiakban iránymutatásként néhány szempontot szeretnénk megjelölni, amelyek értékeink védelmének megtervezésekor meghatározóak: 

 Célszerű kívülről befelé haladva megvizsgálni min kell változtatni lakásunk biztonságának növelése érdekében

 Kezdjük a kerítéssel, ami igazából akkor ad védelmet, ha kellőképpen erős, megfelelően magas, ugyanakkor átlátható, vagyis a kertben mozgó, vagy épp a lakás ajtaját, ablakát feltörni akaró bűnöző nincs rejtve az utcán közlekedők szeme elől. A kerítés akkor véd igazán, ha a telek minden oldalán megfelelő. Ugyanakkor érdemes arra is odafigyelni a kerítés közelében található magas növésű fákra, hogy azok ne váljanak „létrává” az illetéktelen behatoláshoz.

 A kerítéskapu legyen zárható, amit ténylegesen zárjanak is. Külön figyelmet érdemel a kétszárnyú kapuknál a kitámasztók és alsó riglik rögzíthetősége, zárhatósága (ha mással nem, lakattal).

 Az átláthatóság érdekében oda kell figyelni az udvaron lévő növényzetre (sövényre, bokrokra), hogy megfelelő módon ritkítva legyenek.

 Jó szolgálatot jelent a mozgásérzékelővel ellátott udvari világítás, amely lehetetlenné teszi, hogy a házat észrevétlenül megközelítse valaki.

 A lakás legtámadhatóbb pontjai az ajtók és az ablakok. Ajánlott, ha az ajtó tömör fából készül, vagy ha nem, akkor néhány mm vastagságú lemezborítással célszerű megerősíteni. Zárásukhoz jó minőségű, szaküzletekben vásárolható, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által minősített zárszerkezeteket alkalmazzanak, illetve a legkritikusabb feszítőmagasságban – ami kb.120 cm – hevederzárak felszereltetése és nagy fokú védelmet nyújt.

 Az alacsonyabban fekvő ablakokat (3 m alatti) védhetjük rácsozattal vagy olyan „betörésvédelmi” fóliával, amely megnehezíti, késlelteti a behatolást, ezáltal növeli a lebukás kockázatát is.

 A nyílászárók illetve a lakás belsejének védelmére különböző elektronikus védőeszközöket lehet alkalmazni, akár kombinált módon is.(pld. mozgás- törésérzékelőket)

 

 A lakásban lévő értékek pld./ ékszerek, készpénz, értékpapírok/ tárolására falba, rejtett helyre építhető széfeket lehet alkalmazni.

 A bűncselekmények rendőrségi felderítése és az eltulajdonított értékek felkutatása szempontjából alapvetően fontos a “szobaleltár” megléte.

 A leltár elkészítése feltétlenül ajánlott. Tartalmazza az értékesebb műszaki cikkeink, műtárgyaink, ékszereink, háztartási és szórakoztató elektronikai cikkeink, ruházati cikkeink adatait, fényképét vagy rajzát, különös ismertetőjegyeit. Ezekre azért van szükség, mert a nyomozás során megtalált értékekről is bizonyítani kell, hogy az a dolog éppen az, amelyet a bűncselekmény során eltulajdonítottak. A bizonyítás pedig tömegáruk esetén csak így lehetséges.

 Külön figyelmet kell fordítani az udvaron lévő melléképületekre (garázs, fészer stb.), valamint az udvaron található szerszámokra, eszközökre, amelyek a betörők dolgát megkönnyíthetik. A melléképületeket is olyan gondossággal kell zárni, mint a lakást, hiszen egyrészt értékeket, másrészt betöréshez is használható szerszámok sokaságát tároljuk benne.

 A vagyonvédelmi eszközök szerelését, telepítését célszerű megbízható, visszaellenőrizhető cégre, szakemberekre bízni, nehogy a későbbiekben éppen a szerelést végző személy legyen a tippadó a betöréshez.

 Természetesen azzal nem lehet elfelejteni a vagyonvédelmet, hogy beépítettünk egy jó zárat, vagy felszereltettünk egy elektromos riasztót a lakásban. Folyamatosan szem előtt kell tartanunk értékeink védelmét, ki kell alakuljanak bennünk azok a védekező reflexek, amelyek ösztönösen működésbe lépnek, óvatosságra intenek. A figyelmesség, az óvatosság nem kerül pénzbe. A szórakozottság, a feledékenység és a könnyelműség sokszor teremt arra lehetőséget, hogy az arra “utazó” bűnöző zsákmányra tegyen szert.

 

Bűncselekmény észlelése esetén, soron kívül értesítsék a rendőrséget a 107, 112 telefonszámot. Amennyiben lehetséges a helyszínt hagyják érintetlenül!

 

                                                    (Forrás): Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Bűnmegelőzési Szolgálata