Óvodai Hírek

 

Az óvoda ünnepélyes keretek között májusban felvette a Chernel József nevet, így az Községi Óvoda helyett Chernel József Önkormányzati Óvoda lett.

Az Alapítvány közel 1 millió Ft-ot nyert pályázat útján működési célra, amelyet a gyerekek készségfejlesztésére fognak fordítani. A további elnyert pályázatoknak köszönhetően az intézmény lehetőséget biztosított a gyerekek számára, hogy kedvezményes úszásoktatáson vegyenek részt a Létavértesi uszodában, amely tíz alkalomra szólt, október 11-től november 14-ig. Az utazást díjmentesen biztosította az önkormányzat.

Idén több alkalommal ellátogattak a debreceni Vojtina Bábszínházba, a résztvevő gyerekek nagy örömére.Október 19-én Lovas kirándulást szerveztek a Szőlőskertbe, ahová lovas szekerekkel érkeztek. Óvónők és dajkák segítségével rőzsét gyűjtöttek.

Kerékpáros ügyességi verseny megrendezésére került sor november közepén, melynek keretében az ovisok a sportpályán kialakított akadálypályán mutathatták be kerékpáros tehetségüket.

 

A Karácsony közeledtével ellátogatott a Mikulás is, valamint a szokásoknak megfelelően idén is ünnepi hetet tartottak.

 

 

 

Chernel József 1849. július 1-jén Álmosdon kelt végrendeletében 12 ezer pengőforintot és két telket hagyományozott Kisdedóvó és Koldusápoló Intézet alapítására és fenntartására. Végül a régi Fényes – kúriát alakították át az intézet céljára. Ma is óvoda ként működi, hatalmas kapuja fölött olvasható a felirat: „Chernel József Kisdedóvó és Koldusápoló Intézet MDCCCLX”.