Álmosd Község Önkormányzata, a 2012. október 29-én meghozott miniszterei döntésnek megfelelően, 6 467 054 forintos támogatást nyert el. A pályázatnak köszönhetően helyi önkormányzatunk Polgármesteri Hivatalának épülete, felújításra kerül a 2013-as évben.

Mindez azért szükséges, mert a Hivatal épülete körülbelül 50 éves, a nyílászárók rosszul szigetelnek, a tető több helyen beázik, a homlokzatvakolat mállik. Az épület nem méltó a funkciójához.

A fejlesztés műszaki tartalmát tekintve: a nyílászárókat, az ereszdeszkákat kicserélik; a külső- és belső párkányokat, a csatornát helyreállítják; hőszigetelést alkalmaznak a lábazat, a homlokzat, illetve a lapos tető esetében.

A beruházás által nemcsak esztétikai javulás várható, hanem a fűtési költségek 15-20 %-os megtakarítása, azaz éves szinten körülbelül 120 000 – 160 000 forint. Ráadásul az előkészítő munkákba, valamint a felújítás utáni takarításba, a külső- és belső festések elvégzésébe a helyi lakosság köréből kikerülő közfoglalkoztatottakat is bevonják (mivel ezek a munkálatok nem szerepelnek a vállalkozói árajánlatban).