TOP_PLUSZ-1.2.1-21-HB1-2022-00071 „Közösségi ház kialakítása Álmosdon” 

 

Támogatás adatlapja

Alapadatok

Pályázó neve:

ÁLMOSD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Pályázati kiírás megnevezése:

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-HB1-  Élhető települések

Projekt címe:

„Közösségi ház kialakítása Álmosdon” 

Projekt azonosító száma:

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-HB1-2022-00071

Projekt helyszíne (település):

Álmosd

Támogatás aránya:

100 %

Támogatási döntés dátuma:

2022.09.12.

Forrás:

ERFA

Projekt összköltség:

140 076 771 HUF

Megítélt támogatási összeg

140 076 771 HUF

Megvalósítás kezdete:

2022.09.01. 

Megvalósítás vége:

2026.02.28.

 

 

A PROJEKT ÖSSZEFOGLALÁSA

Álmosd Község Önkormányzata a 4285 Álmosd, Arany János u. 8. (HRSZ.: 471) szám alatt található, önkormányzati tulajdonban lévő épületből közösségi házat kíván kialakítani. Az épület évek óta használaton kívül van, azonban a mostani átalakítással alkalmas lenne színházi előadások, előadóestek, hangversenyek, iskolai rendezvények, író olvasó találkozók, kulturális események és egyéb közösségi funkciók befogadására is. A közösségi ház a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal fog bírni, a település vonzóbbá válik, a fejlesztés eredményeként a község kulturális képe megőrzésre kerül, épített környezete szépül.

A pályázat keretein belül megvalósuló fejlesztés a szükséges helyiségek kialakítását, illetve az épület szerkezetének és egyes elemeinek javítását, helyreállítását tartalmazza.

 

 

2023.12.18.

 

Álmosd Község Önkormányzata a projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárást 2023. 12. 18. napján elindította.

A fejlesztés eredményeként a szolgáltatások hozzáférhetővé válnak, kiegyenlítődnek vagy javulnak a területi különbségek.

Az Önkormányzat betartja a projektre vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályokat, a projekt által érintett területen a védett természeti és kulturális értékeket megőrzi, a fennálló vagy a beruházás során keletkezett környezeti kárt és az esélyegyenlőség szempontjából jogszabályba ütköző nem-megfelelőséget legkésőbb a projekt megvalósítása során megszünteti.

Az Önkormányzat a fejlesztéshez kapcsolódó nyilvános eseményeken, kommunikációjában és viselkedésében esélytudatosságot fejez ki: nem közvetít szegregációt, csökkenti a csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket.

Az Önkormányzat létesítmények, térhasználat közlekedési kapcsolatok tervezésekor figyelembe vette és érvényesítette az egyetemes tervezés elveit, azaz a nők és férfiak igényeit, az idősek, a fogyatékosok és a gyermekek igényeit.

 

2022.09.12.

 

Álmosd Község Önkormányzatát, mint pályázót a TOP_Plusz-1.2.1-21-HB1- Élhető települések konstrukció keretében a Közreműködő Szervezet 140 076 771 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogató döntés megérkezett.

 

A projekt megvalósításával A településen található épület felújításra kerül, a környezete megszépül, a parkosítás és akadálymentesítés hozzájárul a falu arculatának fejlesztéséhez. Hozzájárul a szabadidős tevékenységek, egészségprogramok, a kultúra, a műveltség, hagyományőrzés, a közösségi együttlét fejlődéséhez. A fejlesztés közvetlen hatásokat vált ki Álmosd község népességmegtartó képességének erősítésében, mivel helyben elérhetővé válik az igényekhez igazodó közösségi szolgáltatások sora.

 

Az európai uniós támogatás segítségével a fent megfogalmazott célok eléréseihez kapcsolódó beruházás megvalósítása a támogatási szerződés megkötését követően rövid időn belül elindul.